Чешка влада премијера Бабиша преживела гласање о неповерењу

Чешка мањинска влада предвођена популистичком партијом АНО преживела је гласање о неповерењу које је затражила опозиција после серије протеста против премијера Андреја Бабиша.

Резултат гласања био је очекиван пошто се социјалдемократе, коалициони партнер АНО и Комунистичка партија која подржава владу, нису придружили опозиционим партијама против Бабиша, преноси Ројтерс.

Захтев за неповерење добио је подршку само 85 посланика у доњем дому парламента који има 200 места, после 17-часовне дебате која је трајала до дубоко у ноћ.

Бабиш, милионер који је постао политичар, суочава се са притиском јавности због истраге о наводној проневери фондова ЕУ и сукоба интереса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво