Ердоган: Не очекујем санкције Америке због куповине С-400

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекао је да не очекује санкције САД Турској због планиране куповине руског ракетног система С-400. Уколико до тога ипак дође, Анкара ће одговорити, изјавио је Ердоган уочи одласка на самит Г-20 у Осаки, посвећен безбедности.

Америка је Турској дала рок до 31. јула да одустане од куповине руског оружја или ће се суочити са санкцијама и искључењем из програма борбеног авиона Ф-35.

"Турска је чланица НАТО-а, као и САД. Није ми познато да чланице Алијансе међусобно уводе санкције. Наши односи са Америком су засновани на стратешком партнерству. На самиту Г-20 са председником Трампом ћемо размотрити билатералне односе", рекао је Ердоган.

Раније је америчка амбасадорка у НАТО-у Кеј Бејли Хачисон изјавила да САД не може да дозволи Турској да лети Ф-35 летелицом или да помогне производњом својих Ф-35 летелица ако Анкара купи руски систем ваздушне одбране.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво