Породична трагедија на реци Рио Гранде која је потресла свет

Узнемирујућа фотографија са Оскаром Албертом Мартинезом и његовом ћерком Енџи Валерије, који су се утопили прелазећи реку Рио Гранде, раширила се интернетом и изазвала жестоке реакције због начина на који се администрација америчког председника Доналда Трампа односи према деци миграната која су задржана на америчко-мексичкој граници.

Шокантна фотографија, снимљена у понедељак, а која приказује тела оца и двогодишње девојчице како леже у мутној води, суморни је подсетник шта све мигранти чине како би стигли у САД.

Отац и ћерка из Салвадора страдали су док су прелазили границу из Мексика према Тексасу.

Несрећа је још и већа када се узме у обзир чињеница да је Тања Мартинез беспомоћно гледала како јој се супруг и ћерка даве.

Мексичка фотографкиња која је прва снимила фотографију навела је да је Оскар успео да пребаци ћерку на тексаску обалу реке и да је кренуо да се враћа по супругу. Међутим, девојчица је скочила у воду за оцем.

Нажалост, када су се други пут нашли у води, нису успели да се изборе са јаком речном струјом. 

Породица Мартинез стигла је у избеглички камп Матаморос у недељу и надали су се да ће успети да и званично затраже политички азил у САД.

Тачке на којима се обично прелази граница већ дуго су преплављене мигрантима који желе да затраже азил у САД. С обзиром на то да је администрација Доналда Трампа пооштрила контролу границе, мигранти су приморани да бирају руте које су слабије надгледане, али се налазе на изузетно неприступачном терену.

Представници хуманитарних организација упозоравају да ће због тога број смртно страдалих миграната бити све већи.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво