Хачисон: Без летелица Ф-35 ако Турска купи С-400

САД не може да дозволи Турској да лети Ф-35 летелицом или да помогне производњом својих Ф-35 летелица ако Анкара купи руски систем ваздушне одбране, изјавила је америчка амбасадорка у НАТО-у Кеј Бејли Хачисон.

"Доћи ће до неслагања са системом Ф-35, не можемо да дозволимо да овај руски систем у Алијанси утиче на Ф-35 или га дестабилизује", рекла је Кеј Бејли Хачисон, пренео је Ројтерс.

САД су у више наврата тврдиле да С-400 нису компатибилни са НАТО системима и упозориле Турску на санкције и друге последице у случају куповине ових ракетних система.

После бројних спекулација, турски председник Ердоган потврдио је да ће Турска у јулу добити од Русије систем противваздушне одбране С-400. 

Ердоган каже да Турска није земља која треба да преговара с другим државама, да тражи дозволу или да се повинује притисцима, када је реч о њеним потребама за самоодбраном.

"Ми ћемо, надам се, наредног месеца почети да добијамо противваздушни одбрамбени систем С- 400 који смо купили од Русије'', каже Ердоган.

Очекује се да Ердоган расправља о тој теми с америчким председником Трампом, на самиту Г20 у Јапану, крајем недеље.  

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво