Зариф: "Јастребови" блиски Трампу жедни рата

Ирански министар спољних послова Мухамед Џавад Зариф огласио се после увођења нових америчких санкција његовој земљи поруком да су, како је навео, "политички јастребови" блиски председнику Доналду Трампу жедни рата уместо дипломатије.

Мухамед Џавад Зариф је на свом Твитер налогу навео да је Доналд Трамп 100 посто у праву када каже да америчка војска нема шта да тражи у Персијском заливу, а да би повлачење америчких снага било потпуно у интересу САД и целог света, преноси Ројтерс.

Он је додао да је сада, међутим, јасно да такозвани Тим Б не брине о америчким интересима, већ да је презрео дипломатију и да је жедан рата.

Зариф је раније изјављивао да би такозвани Тим Б, у којем су амерички саветник за националну безбедност Џон Болтон и израелски премијер Бењамин Нетанјаху, могао да увуче Трампа у конфликт са Ираном.

Трамп је данас потписао указ о увођењу нових санкција Техерану, рекавши да ће оне погодити врховног вођу, ајатолаха Алија Хамнеија.

Амерички министар финансија Стивен Мнучин је најавио да ће се и Зариф током недеље наћи на удару санкција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи