У трци за будућег лидера конзервативаца Џонсон и Хант

Трку за наредног премијера Велике Британије наставиће бивши министар спољних послова и градоначелник Лондона Борис Џонсон и министар спољних послова Џереми Хант.

Претходно је бивши министар спољних послова Велике Британије Борис Џонсон убедљиво победио и у четвртом, претпоследњем кругу гласања за председника Конзервативне партије, а из трке је испао актуелни министар унутрашњих послова Сајид Џавид.

Џереми Хант ће се суочити са Борисом Џонсоном у трци за следећег премијера након што је Мајкл Гоув елиминисан у последњем избору за водство Торијеваца, преноси Би-Би-Си.

Гоува је подржало је 75 посланика - само два гласа мање од Ханта.

Џонсона, који се сматра фаворитом у трци, подржало је 160 конзервативних посланика.

Он и Хант сада ће се такмичити у другом кругу које ће одлучити од око 160.000 чланова Конзервативне партије, који ће писменим путем гласати до 21. јула, а победник ће бити објављен 22. јула.

Свих 313 конзервативних посланика гласало је - са једним неважећим гласачким листићем.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво