ЕУ продужила санкције Русији због Крима и Севастопоља

Европски савет продужио је рестриктивне мере уведене Русији као одговор на незакониту анексију Крима и Севастопоља.

Санкције су продужене до 23. јуна 2020. године и ограничене су на територију Крима и Севастопоља.

У саопштењу Европског савета наводи се да рестриктивне мере укључују забрану увоза производа који долазе са Крима или Севастопоља у ЕУ, затим забрану улагања држављана и компанија ЕУ у Крим или Севастопољ, али и забрану туристичких услуга на Криму или у Севастопољу, што подразумева да европски крузери не смеју пристајати у лукама на Кримском полуострву, осим у хитним случајевима.

Забрана се даље односи и на извоз одређенe робe и технологија кримским компанијама или за употребу у сектору саобраћаја, телекомуникација и енергетике, односе се и на тражење, истраживање и производњу нафте, гаса и минералних ресурса на Криму.

У Бриселу подсећају да ЕУ остаје чврста у својој опредељености да подржи суверенитет Украјине и њен територијални интегритет, као и да не признаје и осуђује анексију као кршење међународног права.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво