"МиГ" улази на тржиште дронова

Шеф руског произвођача војних авиона "МиГ" поручио је да његова компанија улази на тржиште дронова и види беспилотне борбене авионе као будућност ове индустрије.

Иља Тарашенко је у разговору за АП на "Париз Ер Шоу" у Буржеу, највећем планетарном ваздухопловном сајму, рекао да МиГ " има неколико опција које припрема за тржиште" и да их компанија разматра са купцима.

"Гледајући 10 или 20 година унапред, већи развој ће се усмеравти ка беспилотним летелицама и вештачкој интелигенцији, према машини која се не контролише само са удаљености од земље, већ може да доноси властите одлуке у ваздуху", нагласио је Тарашенко.

Тарашенко није могао да одреди временски оквир када би беспилотни борбени авион могао да буде спреман, али је рекао да ће он бити у распону величина борбених авиона МиГ-35 или МиГ-29. 

Њихов конкурент Сухој је недавно произвео тешки "невидљиви" дрон који користи "стелт" технологију, наводи АП.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво