Ухапшени агенти ЦИА, разбијена велика шпијунска сајбер мрежа

Секретар иранског Врховног савета за националну безбедност Али Шамхани објавио је да је у тој земљи ухапшено неколико агената америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА), након што је Техеран разменио безбедносне податке са савезницима.

Ројтерс преноси да је ирански безбедносни званичник то рекао на иранској државној телевизији ИРИБ.

Наводи се је Шамхани пренео да ухапшени припадају недавно откривеној и разбијеној "великој америчкој шпијунској сајбер мрежи".

Порег тога, Шамхани је изјавио и да је Техеран одговоран за безбедност у Персијском заливу и позвао снаге САД да напусте регион, док напетост расте након прошлонедељних напада на нафтне танкере.

"Увек смо говорили да гарантујемо безбедност Персијског залива и Ормуског мореуза", рекао је Шамхани, пренела је државна телевизија ИРИБ.

"Понављамо наш став и позивамо америчке снаге да окончају своје присуство у региону, јер су оне главни извор криза и нестабилности", истакао је Шамхани, пренео је Ројтерс.

Амерички државни секретар Мајк Помпео изјавио је у недељу да ће Вашингтон гарантовати слободу пловидбе кроз поморска подручја од виталне важности.

"САД ће осигурати то тако што ћемо предузети све неопходне, дипломатске и остале акције како бисмо то остварили", рекао је Помпео.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво