Песков: Потенцијално могућ сајбер рат против Русије

Извештаји Њујорк тајмса у којима се наводе извори који тврде да су САД убацилe потенцијално штетне импланте у руску електромрежу, показујu да је сајбер-рат у теорији могућ, саопштио је Кремљ, преноси Ројтерс.

Њујорк тајмс је објавио чланак у коме цитира садашње и бивше неименоване америчке званичнике који су говорили о убацивању рачунарског кода у руску мрежу и друге мете.

Упитан да прокоментарише те наводе, портпарол Кремља Дмитриј Песков је рекао да то показује да постоји хипотетичка могућност за сајбер рат и војне сајбер акције против Русије.

Песков је додао да неименовани стратешки делови руске економије претрпели стране сајбер нападе небројено пута у прошлости и да руске власти непрекидно раде на томе да одрже економију и њене "осетљиве делове" безбедним, наводи Ројтерс.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво