Иран игнорише претње САД – пробија ограничење залиха уранијума

Иран ће у наредних десет дана пробити ограничење залиха уранијума које су одређене нуклеарним соразумом Техерана са светским силама, изјавио је портпарол иранске агенције за атомску енергију Бехроуз Камалванди.

Бехроуз Камалванди је упозорио да Иран има потребу за обогаћеним уранијум до 20 процената што је само корак од нивоа за израду нуклеарног оружја, пренео је АП.

Додаје да је Иран већ учетворостручио производњу ниско обогаћеног уранијума и рекао да ће Техеран повећати нивое обогаћивања уранијума "на основу потреба земље".

Портпарол иранске нуклеарне агенције, је објавио то на конференцији за новинаре са локалним новинарима у иранском објекту за тешку воду Арак која је уживо преношена на иранској државној телевизији.

Ирану је потребно пет процената обогаћивања за нуклеарну електрану у јужној иранској луци Бушер, а 20 одсто обогаћивања за истраживацки реактор у Техерану, рекао је портпарол.

Техеран је саопштио да ће смањити ускладеност са међународним нуклеарним споразумом који је постигнут са светским силама 2015. године у знак протеста због одлуке Сједињених Америчких Држава да се повуку из споразума и поново им уведу санкције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво