Бин Салман: Не желимо рат, али нећемо оклевати да одговоримо

Саудијски престолонаследник Мухамед бин Салман оптужио је Иран за нападе на танкере у Оманском заливу и поручио да Ријад неће оклевати да одговори на претње својој безбедности.

Мухамед бин Салман тврди да је проблем у Техерану и нигде другде, пренео је АП.

"Краљевина не жели рат у региону, aли нећемо оклевати да се суочимо са претњом нашим грађанима, суверенитету и виталним интересима", рекао је саудијски принц за лист Ашарк ел-Авсат.

Салман, који је министар одбране, наводи да је Иран увек страна која изазива ескалацију у региону, и изводи терористичке и криминалне нападе директно или преко својих милиција.

Истакао је и да су америчко–саудијски односи кључни за постизање регионалне стабилности и сигурности.

Тензије у Персијском заливу ескалирале су када су САД послале носач авиона и друге бродове у регион, а Вашингтон оптужује Техеран и за напад на нафтне танкере у четвртак што Иран негира.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи