Хонг Конг: Десетине хиљада на улицама, траже оставке

Десетине хиљада људи у Хонгконгу изашло је на улице како би протестовало против начина на који се тамошња влада опходи према предлогу закона о изручењу у Кину.

Демонстранти су викали "повуците се" и "оставке" шетајући према седишту владе, преноси Ројтерс.

Поједини су носили и транспаренте тражећи оставку председнице владе Хонгконга, Кери Лам, као и потпуно повлачење предлога закона, уместо суспендовања рада на њему, што је Ламова јуче саопштила.

"Наши захтеви су једноставни. Кери Лам мора да поднесе оставку, закон о изручењу мора да се повуче и полиција мора да се извини што је користила екстремно насиље против сопственог народа", рекао је један од демонстраната, преноси АП.

Како наводи агенција, очекује се да ће данашњи протести окупити и до милион људи, колико се појавило на демонстрацијама пре недељу дана.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 16. јун 2019, 18:52) - anonymous NN [нерегистровани]

@__"Мали проблем"

Ma ti si "čuo" ali nisi dobro čuo...što je babi milo to se babi snilo..Ti bi najrađe video da Kinezi vladaju svetom meni se čini. Kina može da napreduje samo u sistemu koji je i sama prihvatila, liberalni kapitalističko socijalni i saradnja sa zapadom i Amerikom inače ih čeka nezaposlenost, povlačenje zapadnih fabrika i tehnologija koje su u njima iz Kine budu li gušili zahteve svojih građana, čekaće ih još nemira i ovo što se sada događa.A tvoja priča je tvoja želja. Kinezi su ipak mudar narod neće oni sebi dozvoliti politiku SFRJ iz 90 ih

(недеља, 16. јун 2019, 16:26) - anonymous [нерегистровани]

Мали проблем

Једини ко поставља и смењује председника локалне владе је Кина а ја нисам чуо да је било где у Кини (Хонг Конг је такође Кина) председник локалне владе смењен због протеста.
Иначе се Кина већ огласила по том питању, нико се не смењује а закон о изручењу мора да се усвоји, тако да им је џаба кречење.