Трамп: Прихватио бих податке странаца о својим противницима

Амерички председник Доналд Трамп наводи да је спреман да саслуша страну владу или особу, који би могли да му понуде негативне информације о његовим политичким противницима на председничким изборима 2020.

Доналд Трамп наводи да нема ничег погрешног у томе.

"То није мешање. Они имају информације, и ја мислим да бих их узео. Ако бих мислио да нешто није у реду, можда бих обавестио ФБИ", рекао је Трамп у интервјуу телевизији Еј-Би-Си.

Трампова изјава уследила је мање од три месеца након објављивања извештаја специјалног тужиоца Роберта Малера, у којем се наводи да се Русија мешала у америцке председничке изборе 2016. године да би помогла Трампу да порази демократску кандидаткињу Хилари Клинтон, примећује Глас Америке.

На најновију изјаву председника оштро су реаговали демократски чланови Конгреса и председнички кандидати, али је и један од водећих Трампових савезника на Капитол хилу, републикански сенатор Линдзи Грејем.

"Мислим да је то грешка", рекао је Грејем и, истовремено, оптужио демократе да су од странаца добијале негативне информације о политичким противницима.

Председавајућа Представничког дома Ненси Пелоси оценила је да Трампова изјава показује да амерички председник не зна шта је исправно а шта погрешно, док су поједини демократски кандидати поново затражили да се покрене процес Трамповог опозива.

Трамп је на Твитеру одбацио критике, наводећи да са страним владама разговара свакодневно.

"Да ли би одмах требало да обавестим ФБИ о тим позивима и састанцима. Смешно", навео је Трамп на свом налогу на Твитеру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи