Сукоби између демонстраната и полиције у Хонгконгу

Између демонстраната и полиције у Хонгконгу поново су избили сукоби, док су стотине људи устрајале у протесту против закона о изручењу континенталној Кини.

Полиција је у среду користила сузавац и гумене метке како би разбила окупљене демонстранте.

Јучерашњи протести испред седишта локалне владе довели су до одлагања расправе о закону о екстрадицији, који је изазвао забринутост због веће кинеске контроле и ерозије грађанских слобода у тој полуаутономној територији Кине, пренео је Ројтерс.

Председница владе Хонгконга Кери Лем осудила је насиље и позвала на брзу обнову реда, али је обећала да ће се о закону расправљати упркос резервама, које је исказала и пословна заједница.

Број демонстраната испред седишта локалне владе опао је током ноћи да би се данас у једном тренутку окупило око 1.000 људи.

Нешто раније су поједини демонстранти покушали да зауставе полицију која је настојала да уклони маске за лице и храну и избила је туча.

Полиција са шлемовима и штитовима блокирала је пролазе, а полицајаци у цивилу проверавали су личне карте путника.

Званичници су саопштили да су 72 особе хоспитализоване.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи