Борис Џонсон започео кампању за премијерско место

Бивши британски министар спољних послова и некадашњи градоначелник Лондона Борис Џонсон је започео кампању за наследника премијерке Терезе Меј, обећавши да ће Британију извести из Европске уније 31. октобра и упозоривши своју подељену конзервативну странку да "одлагање значи пораз".

Џонсон, фаворит за будућег премијера, готово три године након што је водио званичну кампању о британском напуштању ЕУ, похвалио је снагу британске економије, обећао да ће спровести Брегзит 31. октобра и борити се против очаја који је присутан широм земље, пренео је Ројтерс.

"Након три године и два пропуштена рока, морамо да одемо из ЕУ 31. октобра. Ја не тежим исходу без договора. Не мислим да ћемо завршити тако, али једино је одговорно да се енергично и озбиљно припремимо да неће бити договора", истакао је Џонсон.

За многе, такмичење за премијера је његов губитак - он је веома популаран међу конзервативним посланицима који ће на крају изабрати наследника Мејове.

На питање да ли му се може веровати, Џонсон је рекао да може.

Упитан да ли је икада прекршио закон, говорио је о вожњи изнад ограничене брзине, док је на питање о томе да ли је узимао илегалне дроге избегао питање рекавши да мисли да највећи број људи жели да он буде фокусиран на кампању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво