Окршај Трампа и Бајдена у Ајови – ко је ментално слаб а ко је егзистенцијална претња

Председник САД Доналд Трамп и бивши потпредседник Џо Бајден у више наврата су се преклапали с митинзима у савезној држави Ајови, размењујући вербалне нападе током обраћања публици чак 17 месеци пред изборе.

"Људи га не поштују", рекао је Трамп за Бајдена након обиласка постројења за обновљиву енергију у Каунсил Блафсу у Ајови.

Уз дозу претеривања, председник је додао: "Појављује се у Ајови једном у две недеље, а затим спомиње моје име 74 пута у једном говору. Не знам. То ме подсећа на покварену Хилари (Клинтон). Она је урадила исту ствар".

Трамп је рекао и да је разлог што је Клинтонова изгубила тај што се није залагала ни за шта осим против његове политике, преноси АП.

У скоро истом тренутку у Маунт Плезенту, Бајден је рекао да му је особље рекло да је Трамп гледао снимке на којима га критикује када је стигао у Ајову.

"Мислим да је заиста фасциниран мноме", рекао је Бајден. "Мислим да је фасцинантно."

Говорећи у уторак увече у Давенпорту, Бајден је рекао да је Трамп "егзистенцијална претња Америци" и рекао да бирачи морају зауставити председников покушај да уздигне своју канцеларију изван њених традиционалних граница моћи.

Он је рекао да је Трамп "разбио баријере које ограничавају његову моћ" и подругљиво га оптужио да верује да има "потпуну моћ".

С друге стране, Трамп је инсистирао да је Бајден кандидат с којим жели да се суочи 2020. године.

"Радије бих за противника имао Бајдена него било кога другог", рекао је Трамп новинарима испред Беле куће пре него што је полетио за Ајову.

"Мислим да је психички најслабији, а ја волим да се такмичим с људима који су ментално слаби", појаснио је председник.

Ајова ће бити кључно бојно поље на изборима у новембру 2020. године будући да је то држава која је 2016. године гласала за Трампа, али на два узастопна претходна гласања тамо је победу однео демократа Обама, преноси Ројтерс.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво