Поново хаос у Хонгконгу, полиција користи сузавац и гумене метке против демонстраната

Полиција је испалила гумене метке и сузавац на демонстранте у Хонгконгу где се љутња због новог закона о екстрадицији претворила у насиље. Демонстранти су блокирали путеве у околини зграда у којима су смештене институције власти а полицију су гађали циглама. На лице места су упућена и амбулантна кола.

Полицијски званичници кажу да полиција није имала избора неко да користи оружје како би зауставила демонстране. Осудили су насиље.

"Нема потребе да повређујете невине људе да бисте изразили мишљење", рекао је полицијски званичник.

Један млади демонстрант, који је носио црну маску и рукавице, рекао је за агенцију АФП да они неће отићи са улица док се не изборе за право.

Влада не одустаје од закона који би омогућо да осумњичени, по једноставнијој процедури буду послати у Кину и друге земље, да им се суди. Очекује се да закон буде усвојен у коначном гласању 20. јуна.

Ово је први пут да су гумени меци коришћени у Хонгконгу у последњих неколико деценија, наводи Би-Би-Си.

Протести су у почетку били мирни а хиљаде демонстраната су изашле на улице покушавајући да блокирају улице у приступ Владиним зградама.

Међутим, у среду су демонстрације ескалирале,

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво