Неизвестан састанак Сеула и Пјонгјанга у јуну

Тешко да ће бити одржан самит две Кореје у јуну, саопштено је из кабинета председника Јужне Кореје Мун Џае-ина.

У јужнокорејским медијима појавиле су се спекулације да би Мун могао да се састане са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном пре него што амерички председник Доналд Трамп посети Сеул касније овог месеца.

"Рално, изгледа тешко да ће се одржати (самит две Кореје) овог месеца, с обзиром на тајминг", навео је кабинет председника, преноси агенција Јонап.

Међутим, додаје се и да "врата остају отворена" за евентуални самит.

"Не можемо баш са сигурношћу да тврдимо да самита две Кореје неће бити крајем јуна. Преговори могу да почну чим се стекну услови", додаје се у саопштењу.

Трамп би требало да борави у Сеулу после самита Групе 20 највећих економија, који се одржава у Јапану 28. и 29. јуна.

Мун и Ким су имали три самита прошле године, два у пограничном селу Панмунџому у априлу и мају прошле године, и у Пјонгјангу у септембру.

Мун жели да буде посредник између САД и Северне Кореје у разговорима у вези са одустајањем Пјонгјанга од нуклеарног програма.

Ти разговори о денуклеаризацији су у застоју од како се у фебруару без договора завршио самит Трампа и Кима, подсећа јужнокорејска новинска агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво