Левица победила на изборима у Данској

Опозициони блок, који предводи Социјалдемократска партија, победио је на парламентарним изборима у Данској, објавили су електронски медији на основу излазних анкета.

Социјалдемократе су у предизборној кампањи најавили тврђи став према пријему миграната, чиме су придобили бираче, и највероватније ће се после четири године проведене у опозицији вратити на власт.

Партија коју води Мете Фредериксен добила је 25,3 одсто гласова, а са другим левичарским странкама имаће већину од 90 посланика, у парламенту који има 179 представника, пренео је АП.

Партије центра и деснице имаће 75 посланика, а преостала четири места заузеће представници полуаутономних територија Фарских Острва и Гренланда.

За разлику од осталих европских држава, у Данској није дошло до јачања популиста, чији је најјачи представник, Данска народна партија, добила свега 9,8 одсто гласова, чак 11,3 одсто мање него пре четири године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи