Највећи протест од плишане револуције – Чеси траже оставку Бабиша

На улице чешке престонице синоћ је изашло 120.000 грађана тражећи оставку премијера Андреја Бабиша који је оптужен за финансијску проневеру субвенција Европске уније.

У Прагу су одржане најмасовније демонстрације од "плишане револуције" 1989. године, којом је окончана комунистичка ера.

Чеси захтевају ванредне изборе и новог председника владе јер је актуелни Бабиш, иначе други најмоћнији Чех са богатством од око 3,7 милијарди долара, уплетен у сукоб интереса преко своје некадашње пословне империје.

Чешка полиција је у априлу окончала истрагу о наводима да је пре десет година примио двомилионску субвенцију од Европске уније, уз препоруку да би требало да му се суди.

"Хајде да протерамо бабишизам, да га се отарасимо јер што је доста, доста је! Бабиш мора да поднесе оставку", поручују демонстранти.

Бабиш пориче оптужбе, а његова владајућа странка је и даље најјача упркос паду популарности од скоро 30 одсто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво