Хамнеи: Техеран неће одустати од свог ракетног програма

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеи рекао је се Техеран "не да обманути" понудом америчког председника Доналда Трампа за преговоре и да се неће одрећи свог ракетног програма.

Цитирајући Трампове речи да Иран може да се развија и са тренутним руководством и са САД не траже промену режима, Хамнеи је поручио да "тај политички трик неће преварити иранске званичнике и народ".

"У ракетном програму достигили смо тачку стабилности и могућност одвраћања. САД покушавају тога да нас реше, али неће успети у томе", навео је Хамнеи на обележавању 30. годишњице смрти ајатолаха Хомеинија.

Хамнеи је рекао да су америчке санкције отежале живот Иранаца и апеловао на власти да побољшање животних услова поставе као свој приоритет.

Амерички државни секретар Мајк Помпео рекао је пре два дана да су САД спремне да разговарају са Ираном о нуклеарном програму без предуслова, али треба да докажу да желе да се понашају као "нормална нација", што је у Техерану оцењено као "игра речи".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи