Израел напао сиријску војску код Дамаска

Израелска војска саопштила да је извршила ваздушне ударе на војску Сирије, пошто су претходно са територије те земље испаљене ракете на Голанску висораван. Сиријски медији наводе да су три војника убијена.

Сиријска телевизија објавила је да су рано ујутро снажне експлозије одјекнуле у близини Дамаска и да су се противваздушне снаге супротставиле непријатељу, преноси Ројтерс.

Са друге стране, израелска војска је саопштила да је гађала сиријску артиљерију и јединице ПВО, и да је то одмазда за сиријско ракетирање Голанске висоравни, која је под окупацијом Израела.

Портпарол изралеске војске је напоменуо да још увек није јасно ко је испалио две ракете на Голанску висораван, али да је војска Сирије одговорна за сваки напад који је покренут са територије те државе.

Претходни удар Израела се догодио у понедељак, када је авијација напала сиријске ПВО снаге које су пуцале на израелски авион. Тада је погинуо један војник.

У последњих неколико година, Израел је извршио стотине ваздушних напада у Сирији против иранских јединица и Хезболаха, које је означио као највећу претњу својим границама.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво