Блокада суда – "стоп" за Трампов зид

Администрацији америчког председника Доналда Трампа суд је наредио да престане да користи новац из фонда Министарства одбране за изградњу зида на америчкој јужној граници са Мексиком.

Суд сматра да амерички Конгрес није дао "специфичну" дозволу администрацији да новац искористи за изградњу граничног зида, преноси Ројтерс.

Одлуком суда, Трампова администрација више неће моћи да користи милијарду долара која је издвојена из фонда Министарства одбране.

"Позиција у којој Конгрес одбије захтев извршне власти, а она нађе начин да потроши новац без одобрења Конгреса, није у складу са основним принципима поделе власти који датирају још од најранијих дана наше Републике", наводи се у одлуци суда.

Одлука се односи на два дела зида, у Њу Мексику дужине 74 километра, и у Аризони, дужине осам километара.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 25. мај 2019, 19:09) - anonymous [нерегистровани]

Amerika jeste :natrula" zamlja...

..i nama nad kojima se vrši nasilje i pritisak čini se da tamo nema pravde.Međutim,njihovo pravisuđe je najnezavisnije u celom svetu i to se mora priznati.To se vidi i po presudama protiv raznih kompanija,fizičkih i pravnih lica i parnica svetskog kalibra.
Oni znaju da je nezavisno pravosuđe osnova za sve ideje i poduhvate.U velikoj meri zahvaljujuči tome oni su ovoliko dugo vladali svetom.

(субота, 25. мај 2019, 19:06) - anonymous [нерегистровани]

stariji ljudi

stariji ljudi vole da se ogradjuju to im valjda daje neku sigurnost.

(субота, 25. мај 2019, 10:22) - anonymous [нерегистровани]

Predsjednik USA najmocniji covjek na svijetu

a vec se dogadja deseti put da bilo koji sudac stopira i ponistava njegovu odluku.