Кремљ: Курс заоштравања санкција Русији не помаже Зеленском

Курс заоштравања санкција против Русије неће помоћи тиму украјинског председника Володимира Зеленског у решавању проблема на југоистоку земље, казао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Песков је рекао да реторика о санкцијама против Русије није нова.

"А, што је најважније, ова реторика неће помоћи Украјини у решвањупроблема на југоистоку", казао је Песков, коментаришући позив Зеленског за јачање притиска на Русију.

Портпарол Кремља нагласио је да ни САД ни Русија не могу да изврше оно што стоји на листи споразума из Минска.

"Кијев може и треба то да примени", рекао је Песков.

Северни ток ће бити завршен без обзира на санкције

Кремљ је уверен да ће се изградња Северног тока 2 завршити упркос могућим америчким санкцијама.

"Пројекат је већ имплементиран у великој мери, постоји уверење да ће бити завршен на добробит европских потрошача гаса", рекао је Песков, пренела је агенција Тас.

Упитан да прокоментарише намеру Вашингтона да уведе санкције против пројекта Северног тока 2, Песков је подвукао да је реч о међународном пројекту.

"То је међународни пројекат, у којме учествује читава група међународних великих компанија, пројекат је већ у великој мери имплементиран, обезбеђено је и финансирање пројекта и он иде напред прилично брзо", рекао је Песков.

Пројекат обезбеђује енергетску сигурност Европи, он је у интересу европских произвођача, пре свега Немачке, и нема ништа са политиком, закључио је Песков.

Амерички министар енергетике Рик Пери изјавио је да ће "у не тако далекој будућности" бити усвојен Закон о санкцијама којим ће се увести ограничења за компаније укључене у пројекат "Северни ток 2".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво