ФСБ: Код границе Авганистана 5.000 терориста

Директор руске Федералне службе безбедности, Александар Бортников, упозорава да је у северном Авганистану, на границама чланица Заједнице независнх држава концентрисано око 5.000 припадника терористичких група.

Александар Бортников је ову информацију изнео на седници шефова безбедности у Душанбеу.

"Размештање терористичких група у северне провинције Авганистана на граници са земљама Заједнице независнх држава (ЗНД) је нарочито забрињавајуће", рекао је Бортников, преноси Тас.

Огранак тзв. Исламске државе Вилаја Корасан већ је послао око 5.000 екстремиста у те области, углавном је реч о држављанима ЗНД који су се борили у Сирији.

Бортников је упозорио да постоје поуздане информације да екстремисти развијају нова средства и методе субверзивних активности.

"Криминалци имају материјале, технологије и инфраструктуру неопходну за производњу хемијског оружја. Такође користе беспилотне летелице за испоруку оружја", рекао је шеф Федералне службе безбедности.

Он је навео да обавештајне службе имају и информацију да терористи планирају да употребе и жене и децу које се враћају из ратних зона.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво