Американци вежбају у Арапском мору

У време појачаних тензија у односима САД и Ирана, америчка морнарица саопштила је да је у Арапском мору извела вежбу, у којој је учествовала ударна група са носачем авиона "Абрахам Линколн", у координацији са маринцима.

Група са носачем авиона се креће ка Персијском заливу да би се супротставила наводној, неодређеној претњи од Ирана, пренео је Фокс њуз.

Морнарица је у саопштењу истакла своју "убојитост и агилност" у реаговању на претње, као и у спречавању сукоба и очувању стратешких интереса САД.

У вежбама, које су изведене у петак и суботу, учествовале су и амфибијска група и 22. експедициона морнаричка јединица, које су такође размештене у зони операција Пете флоте у Персијском заливу.

Пета флота америчке морнарице са седиштем у Бахреину претходно је објавила на Фејсбуку да су земље чланице Савета за сарадњу у Заливу започеле појачане безбедносне патроле у међународним водама подручја Персијског залива.

Бахреин је јуче упозорио своје држављане да не путују у Ирак и Иран, и затражио од оних који су већ у тим земљама да се врате због своје безбедности.

Истовремено, саудијски министар спољних послова Адел ел Џубеир саопштио је да Саудијска Арабија жели да избегне рат у региону, али је спремна да се брани након прошлонедељних напада на саудијске танкере и нафтна постројења, за шта Ријад окривљује Иран.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи