Туча посланика у авганистанском парламенту

Посланици у авганистанском парламенту посвађали су се око именовања новог председника, на првом заседању Скупштине од избора прошле године, јавља "Ројтерс".

Туча је избила између присталица и противника бизнисмена Мир Рахман Рахманија који се кандидовао за председника Парламента.

Рахмани се кандидовао за председника парламента који има 247 места, али је изгубио већину за једно место, што је довело до сукоба његових присталица, које су га прогласили победником, и противника, који су рекли да није обезбедио потребна 124 гласа, јавља Ројтерс.

"Никада нећемо прихватити Рахманија као новог председника парламента. Мора да се понове избори са новим кандидатима", рекла је Мариам Сама, законодавац из Кабула. 

Са друге стране Нахид Фарид, законодавац из Херата који подржава Рахманија наводи да је он за њега нови председник парламента.

"Он је осигурао већину гласова и један глас није проблем, па је он наш нови председник", рекао је Фарид, преноси Ројтерс

Видео снимак који је више пута подељен на друштвеним мрежама показује тучу међу посланицима, док се види како чланови парламента блокирају седиште председника и позивају на поновно гласање.

Рахмани је отац Аџмала Рахманија, богатог бизнисмена који је постао познат као "Оклопни Аџмал" након што је продавао непробојна возила кабулској елити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи