Помпео Ирачанима: Ако не желите са нама, склоните се у страну

Амерички државни секретар Мајк Помпео поручио је ирачким званичницима, у јеку тензија у односима Ирана и САД, да се склоне у страну уколико не желе да стану уз Вашингтон.

Порука до које је агенција АП дошла преко два званичника из ирачке владе, подвлачи деликатан положај у коме се налази Ирак, јер је, наиме, савезник и САД и Ирану.

"Ако држава не може да стави проиранску милицију под контролу, Ирак ће постати поприште иранско-америчког сукоба", рекао је политички аналтичар из Ирака Ватег Eл Хашими, преноси АП.

Како се наводи, у земљи се налази више од 5.000 припадника америчких снага, као и припадници снажне проиранске милиције.

Упркос низу провокација са обе стране, председник САД Доналд Трамп је рекао да не жели војни сукоб са Ираном, и чак додао и да је отворен за дијалог.

Америчке снаге су се повукле из Ирака 2011. године, али су се вратиле 2014. године, након што је самопроглашени калифат терористичке групе Исламска држава заузео велике области на северу и западу земље.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво