Одјекују експлозије у Дамаску, Сиријска ПВО оборила пројектиле из Израела

Израел је вечерас извео нове нападе на Сирију. Сиријска противваздушна одбрана оборила је више пројектила који су били упућени у област око Дамаска. Погинула једна, а рањено више особа.

Јаке експлозије одјекнуле су синоћ у Дамаску, а сиријски државни медији јавили су да непријатељски пројектили долећу из правца Израела, који је претходно потврдио да изводи низ напада унутар Сирије.

Сиријска ваздушна одбрана је лоцирала објекте који долећу из "окупиране територије (Израела и палестинских територија)" и оборила више њих, јавила је сиријска државна телевизија цитирајући војне изворе, пренео је Ројтерс.

Британска агенција преноси и да је сиријска телевизија објавила снимке ноћног неба кроз које се уздиже светлосни сноп уз звукове експлозија.

Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Великој Британији је јавила да су експлозије изазване израелском ракетном паљбом на циљеве у околини Дамаска.

Како преноси Ројтерс, о нападу се за сада није оглашавао ни Израел, који је, међутим, у више наврата потврдио да гађа циљеве у Сирији који су повезани са блиским савезницима сиријске владе – Ираном и Хезболахом.

Израел сматра Иран својом највећом претњом, као и либански шиитски радикални покрет Хезболах, који ужива подршку Техерана.

Сиријска противваздушна одбрана (ПВО) у ваздухопловној бази Хмејмим, којом управљају руске трупе, одбила је напад пројектилима и дроновима које су упутиле екстремистичке групе, објавила је сиријска државна телевизија.

Ројтерс преноси да се у телевизијском извештају наводи да су екстремисти испалили пројектиле на ову базу која се налази у области Џаблех, као и на подручје Ел Кардахах, у близини обалског града Латакија.

Наводи се да је у Џаблеху страдала једна и рањено више особа, без навођења њихове националности.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво