Путину показани најнапреднији ловци, радари, ракетни системи

Ловац пете генерације Су-57, "миг 31" са хиперсоничном ракетом "кинжал", ракетни системи С-500 и "панцир", радарски систем "Подлијот Каста 2-2В", приказани су руском председнику Владимиру Путину.

Владимир Путин је обишао Државни центар за пробне летове "Чкалов" у Ахтубинску на југу земље, где су му приказани најнапреднији радарски и ракетни системи и најсавременије авијационе технологије, укључујући борбени авион Миг-31 са хиперсоничном ракетом "кинжал".

Међу изложеним примерцима војне авио-индустрије био је и ловац пете генерације Сухој-57, као и борбени авион МиГ-35 и узорци будућих унапређених беспилотних летелица.

Путину су приказани и ловци Су-35 и Су-30 СМ, унапређени пресретач "Миг-31БМ" и "Миг-29К" тренутно у употреби у руској морнарици, преноси Тас.

Упознао се и са радарским системима "Подлијот Каста 2-2В" и аутоматским контролним системом "Фундамент-М", као и радаром Валдај, намењеном откривању и борби против беспилотних летелица.

Руском председнику су представљени антиракетни системи С-500 "Витјаз" и С-300В4, ракетни системи "Панцир-С", "Панцир-СМ" и "Панцир-СА", као и противваздушни ракетни комплекси "Тор-М2" и "Бук-М3".

Најнајпреднији војни хардвер са Путином су обишли министар одбране Сергеј Шојгу, заменик премијера Јуриј Борсов, министар индустрије Денис Мантуров, представници одбрамбене индустрије и други војни званичници.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи