Најмање двадесет две жртве у Украјини

Најмање 22 особе погинуле су у јакој експлозији која је делимично срушила стамбену четвороспратницу на Криму, у Украјини.То је нови је биланс жртава који је саопштило Министарство за ванредне ситуације. Узрок експлозије је за сада непознат.

Спасиоци су избавили 21 особу, од којих је пет у болници, рекао је министар Володимир Чандра, пренео је Интерфакс.

Није познато колико људи је било у згради у тренутку експлозије у црноморском лучком граду Евпаторија.

Министар је изразио наду да ће током ноћи спасиоци успети да раскрче рушевине.

На место несреће данас су заједно дошли премијерка Јулија Тимошенко и председник Виктор Јушченко који су иначе у отвореном сукобу.

Шеф државе прогласио је петак даном жалости.

Сумња се да је експлозију изазвало цурење гаса, али према појединим изворима, у подруму стамбене зграде налазиле су се боце са кисеоником, а специјално оформљена комисија ће да утврди узроке који су довели до ове несреће.

Експлозије гаса у дотрајалим стамбеним зградама у бившим совјетским републикама нису ретке, поготово зими. У таквој једној експлозији у украјинском граду Дњепропетровск 23 станара једне зграде изгубила живот у октобру 2007. године, подсећа британски Британски Би-Би-Си .

Руски председник Дмитриј Медведев упутио је саучешће породицама настрадалих, а британска агенција подсећа да више од половине становништва на Криму чине Руси.

Медведев је рекао да је руска Црноморска флота, стационирана у украјинској луци Севастопољ, на Криму, спремна да помогне украјинским властима у спасавању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи