Судар аутомобила и авиона Ангеле Меркел

Аутомобил је ударио у авион немачке канцеларке Ангеле Меркел на аеродрому у Дортмунду, због чега је шефица немачке владе у Берлин морала да се врати хеликоптером.

Авион немачког Бундесвера који користи влада, типа "глобал 5000", налазио се на паркинг позицији, саопштила је немачка војска.

Требало је да се канцеларка врати тим авионом у Берлин.

Према писању немачких медија, службеница аеродрома која је возила црвени транспортер пролазила је поред авиона с натписом "Савезна Република Немачка", а када га је видела, искочила је из возила да направи фотографију мобилним телефоном.

Међутим, заборавила је да повуче ручну кочницу, те је њено возило, без возача, кренуло ка авиону и ударило у њега.

Иначе, протеклих месеци учестали су проблеми с државним авионима Немачке.

Тако је у априлу приликом слетања у Њујорк, владином авиону "Конрад Аденауер" пукао точак, што је изазвало кашњење шефа немачке дипломатије Хајка Маса на седницу УН.

У фебруару је Мас остао дуже у Малију пошто је установљен технички квар на његовом авиону који је требало да га врати у Немачку.

Претходно је председник Франк-Валтер Штајнмајер крајем јануара морао да остане дуже у Етиопији јер се покварио његов авион, а и министар за развој Герд Милер недавно је у Африци остао дуже због квара на летелици којом је путовао.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се