Судар аутомобила и авиона Ангеле Меркел

Аутомобил је ударио у авион немачке канцеларке Ангеле Меркел на аеродрому у Дортмунду, због чега је шефица немачке владе у Берлин морала да се врати хеликоптером.

Авион немачког Бундесвера који користи влада, типа "глобал 5000", налазио се на паркинг позицији, саопштила је немачка војска.

Требало је да се канцеларка врати тим авионом у Берлин.

Према писању немачких медија, службеница аеродрома која је возила црвени транспортер пролазила је поред авиона с натписом "Савезна Република Немачка", а када га је видела, искочила је из возила да направи фотографију мобилним телефоном.

Међутим, заборавила је да повуче ручну кочницу, те је њено возило, без возача, кренуло ка авиону и ударило у њега.

Иначе, протеклих месеци учестали су проблеми с државним авионима Немачке.

Тако је у априлу приликом слетања у Њујорк, владином авиону "Конрад Аденауер" пукао точак, што је изазвало кашњење шефа немачке дипломатије Хајка Маса на седницу УН.

У фебруару је Мас остао дуже у Малију пошто је установљен технички квар на његовом авиону који је требало да га врати у Немачку.

Претходно је председник Франк-Валтер Штајнмајер крајем јануара морао да остане дуже у Етиопији јер се покварио његов авион, а и министар за развој Герд Милер недавно је у Африци остао дуже због квара на летелици којом је путовао.

број коментара 10 Пошаљи коментар
(среда, 15. мај 2019, 21:15) - anonymous [нерегистровани]

Za Re

E moj druže svakog dana gledam bahatost i neznanje na Nemačkim putevima. Kao vozač teretnog vozila u DE

(среда, 15. мај 2019, 08:50) - Aleksa [нерегистровани]

Re: na Re:Nemci

Druže nisi očigledno bio ni u grčkoj , Francuzskoj , italiji , mislim da je saobraćaj u italiji najgori . Tamo se ništa ne poštuje !

(среда, 15. мај 2019, 08:50) - anonymous [нерегистровани]

А Индијци

Потпуно се слажем да смо ми међу најгорим возачима, а основни проблем је погрешна перцепција доброг возача. То свакако није неко ко се "закачи на куку" возила испред себе... Арапи, Турци и Индијци су још гори од нас, а ко је имао прилику да вози у Немачкој, Шведској, Белгији, мога је да види како возе квалитетно обучени возачи.

(среда, 15. мај 2019, 08:02) - anonymous [нерегистровани]

Re: Nemci

Tesko da su Nemci najgori vozaci na svetu, bukvalno su jedni od najboljih. Najgori vozaci na svetu (ovim redosledom) su: Arapi, Turci, Rusi i mi. Bahati, bezobrazni, bez poznavanja saobracajnih pravila i saobracajne signalizacije.

(среда, 15. мај 2019, 00:17) - anonymous [нерегистровани]

Nemci

Prave najbolje automobile na svetu a istovremeno najgori vozaci na svetu .uzas

(уторак, 14. мај 2019, 15:54) - Milos Canada [нерегистровани]

Vozilo crveno

ima hibrid elekto motor, ako ne dodirnete sve gumbice a napustite vozilo sam mozete da trcite za njim. Puno kanadja ima problem sa novom tehnologijm.

(уторак, 14. мај 2019, 15:42) - anonymous [нерегистровани]

avion

potpuno imate pravo na kometar, nigde i ne postoj po pistama ajrodruma da nije ravno, jedin bog zna istinu i oni ludi koj rade po ajrodrumu.

(уторак, 14. мај 2019, 14:14) - anonymous [нерегистровани]

A ja se pitam:

Na kakvoj NIZBRDICI je bio parkiran taj avion, nece valjda auto krenuti sam od sebe po ravnom ? Ko zna sta je istina !

(уторак, 14. мај 2019, 12:16) - Dragan [нерегистровани]

Atentat

Ovo nije prvo "atakovanje" na avion kojim leti Angela Merkel....Rusi su je par puta upozorili da ne putuje avionom, i to službenim...Što se više Nemačka okreće Rusiji, to više pojedini krugovi belosvetskih moćnika, daju neke "signale"..Nije "teorija" zavere, već se radi o zaveri...

(уторак, 14. мај 2019, 11:46) - anonymous [нерегистровани]

Ja se stvarno pitam...

Gde je ta "službenica" bila kada je Bog delio pamet...