Ердоган не одустаје, тражи нове изборе у Истанбулу

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган истакао је да се залаже за понављање избора за градоначелника у Истанбулу који су резултирали победом кандидата главне опозиционе Републиканске народне странке.

Oбраћајући се турским пословним људима у Истанбулу, Ердоган је рекао да су избори били нарушени неправилностима и позвао је Високи изборни одбор да донесе одлуку којом ће се елиминисати контроверзе и очистити име одбора, преноси Ројтерс.

"Овде постоји контроверза, то је јасно. Постоје и неправилности, то је такође јасно. Окренимо се људима и видећемо шта кажу и без обзира на исход, ми ћемо га прихватити", рекао је Ердоган у Истанбулу.

Ердоганова владајућа АК партија, која је изгубила власт у главном граду Анкари на изборима за градоначелника 31. марта, поднела је жалбу Високом изборном одбору Турске да поништи изборе у Истанбулу због нерегуларности и понови их.

Победа на изборима значи много, јер онај ко контролише Истанбул, у великој мери контролише и политичка гибања у самој Турској. Изгубивши Истанбул, АКП је изгубио и озбиљне изворе прихода.

Ердоган се након изборног пораза састао са новим градоначелником Истанбула Екремом Имамоглуом са којим се договорио да ће заједничким снагама кренути у потрагу за решењем нагомиланих проблема који муче све грађане Истанбула.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи