Пожар у складишту фрижидера у кругу руске фабрике балистичких ракета

Спасилачке службе локализовале су пожар у складишту фабрике фрижидера које се налази у кругу погона компаније "Красмаш" у Краснојарску, где се производе руске интерконтиненталне балистичке ракете "сармат" и балистичке ракете "синева". Нема повређених.

Укупна површина на коју се ватра поширила у складишту фабрике фрижидера "Бирјуса" достигао је 5.000 квадратних метара, а део крова је пао. Складиште са 50.000 фрижидера налази се у кругу фабрике ракета "Красмаш".

Шеф цивилне службе у Краснојарску, Александар Ејдмилер рекао је да су ватрогасци успели да локализују ватрену стихију и да нема опасности по "Красмаш", где се производе руске интерконтиненталне балистичке ракете "сармат" и балистичке ракете "синева".

Како наводи агенција Тас, број ватрогасаца сведен је потребну резерву, који ће остати на лицу места како би спречили да се пламен поново разбукта.

У пожару није било повређених, додаје руска агенција.

Надлежни су и раније истакли да погон "Красмаша" није био угрожен, додавши да су у гашење пожара биле укљученo 120 особa и 33 ватрогасних возила.

Како наводе градске власти, количине штетних гасова у ваздуху су у дозвољеним границама.

Спутњик је раније јавио да је пожар захватио кров фабрике где се производе руске балистичке ракете.

Поред балистичких ракета, "Красмаш" производи и модуле горњих фаза ракета носача "зенит" и "протон". У Красмашу су направљене и бакље за зимске олимпијске игре 2014. у Сочију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво