Сарадња Русије и Кине обара рекорде

Трговинска размена Русије и Кине 2018. године досегла 108 уместо планираних 100 милијарди долара, навео је руски председник Владимир Путин на састанку са кинеским колегом Си Ђинпингом у Пекингу. Ђинпинг сагласан да су билатерални односи те две земље образац за односе великих сила.

Економски односи Русије и Кине се развијају брже него што је планирано, јер је трговинска размена 2018. године досегла 108 милијарди долара, навео је Владимир Путин током састанка са Си Ђинпингом на другом форуму "Појас и Пут", који се одржава у Пекингу.

"Наша сарадња је достигла незапамћено висок ниво и представља образац за међудржавне односе у модерном свету", рекао је Путин, преноси Тас.

Промет је 2018. године порастао за 24,5 одсто, на рекордних 108 милијарди долара, иако су званичници поставили циљ од 100 милијарди долара, истакао је Путин.

Говорећи о кинеско-руском свеобухватном партнерству и стратешкој сарадњи, руски председник је нагласио да се односи знатно развијају у свим областима.

Си Ђинпинг се сагласио да билатерални односи две земље представљају образац за односе великих сила које уживају највиши ниво узајамног поверења, најближу сарадњу и велики стратешки значај.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 26. апр 2019, 15:36) - Воронцов [нерегистровани]

Поуздана је трговина између таквих држава

Наравно свака економска сарадња поуздана је између таквих држава. Зато није поуздана са онима који сваки час уводе неком санкције. Зато се и треба у економској сарадњи окретати поузданим државама.

(петак, 26. апр 2019, 15:11) - Zvezda [нерегистровани]

Rusija i Kina nepokolebljivo grade budućnost.

Sa prijateljima je budućnost svetla.