Кинески медији о сусрету Вучића и Сија

Кинеска агенција Синхуа пренела је вест о сусрету председника Србије и Кине Александра Вучића и Си Ђинпинга у Пекингу, у оквиру другог форума "Појас и пут".

Агенција Синхуа је навела да је Си рекао да билатерална сарадња Кине и Србије у различитим областима полако напредује од успостављања стратешког партнерства 2016. године.

Осим тога, појачано је и узајамно политичко поверење и обе стране су чврсто подржавале суштинске интересе партнера.

Вест Синхуе о сусрету Вучића и Сија пренели су водећи кинески медији као што су Чајна дејли, Глобал тајмс, кинески Пипл и Кинески радио интернационал.

Синхуа је навела речи кинеског преседника о важној позицији Србије у оквирима иницијативе "Појас и пут", као и међусобном односу двеју земаља.

"Обе стране треба да унапреде међуљудске и културне размене и узајамно учење, побољшају везе међу људима, ојачају међународну сарадњу у мултилатералним областима, заједнички подрже мултилатерализам и промовишу светски мир и развој", изјавио је Си.

Председник Вучић саопштио је да Србија чврсто подржава и активно учествује у сарадњи у оквиру иницијативе "Појас и пут", која доноси корист људима у Србији и остатку света.

Главни пројекти изграђени уз помоћ Кине увелико су промовисали економски развој Србије.

Двојица председника су након састанка заједно сведочили потписивању докумената о билатералној сарадњи у оквиру заједничке изградње "Појаса и пута".

У дану када су се сусрели председници и отворена конференција "Појас и пут", на кинеској телевизији емитован је филм о "Железари Смедерево".

Државна телевизија Си-Си-Ти-Ви је емитовала је овај прилог као пример успешне кинеске инвестиције у Србији, за коју је данас Вучић и у Пекингу рекао колико је она била важна за српску привреду и била спас за Смедерево и људе у овом граду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво