Нетанјаху: Новом насељу на Голанској висоравни име по Трампу

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху изнеће ускоро пред владу предлог да се ново насеље на Голанској висоравни назове по председнику САД Доналду Трампу, у знак захвалности што је Бела кућа признала Израелу суверенитет над том територијом.

"Сви Израелци су били дубоко дирнути када је председник Трамп донео историјску одлуку", рекао је Нетанјаху у видео изјави на Голану, преноси Ројтерс.

Према Нетанјахуовим речима, он ће након важног јеврејског празника Пасхе пред владу изнети резолуцију којом се позива да ново насеље на Голанској висоравни буде названо по председнику Доналду Трампу.

Израел је окупирао Голанску висораван Сирији 1967. године, током Блискоисточног рата и анексирао 1981. године што није признала међународна заједница.

Сједињене Државе су прошлог месеца одступиле од таквог става када је Трамп потписао декрет о признавању израелског суверенитета над том територијом.

Трампов потез уследио је након његове одлуке у децембру 2017. године да призна Јерусалим као израелску престоницу.

Израел је раније независно од ове најаве, потврдио да уважавајући председника САД, намерава да назове железничку станицу у близини Зида плача у Јерусалиму по њему, наводи агенција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво