Трамп позвао на формирање праведнијих друштвених медија

Амерички председник Доналд Трамп позвао је на формирање више и праведнијих друштвених медијских компанија као одговор на дискриминацију, коју, како је рекао, као републиканац осећа из компаније "Твитер".

Трамп је, такође, поздравио учешће америчких посланика, који су позвали извршне власти из неколико технолошких компанија да сведоче у вези са разним скандалима.

"Не чуди што Конгрес жели да учествује - и треба", написао је он на Твитеру.

Трамп има један од најпраћенијих налога на Твитеру, са готово 60 милиона пратилаца, али је он више пута критиковао ту компанију и њене конкуренте у друштвеним медијима за оно што је назвао пристрасност против конзервативаца.

Председник САД је оптужио "Твитер" и друге технолошке компаније да ограничавају видљивост истакнутих републиканаца у САД, али није доставио доказе који би поткрепили ту тврдњу.

Компанија "Твитер" је саопштила да је посвећена слободи изражавања и редуковања случајне пристрасности у њеним алгоритмима.

Извршни директор компаније "Твитер" Џек Дорси такође је рекао да нема статистички значајне разлике између учесталости гледања твитова демократа и републиканаца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво