Трамп позвао на формирање праведнијих друштвених медија

Амерички председник Доналд Трамп позвао је на формирање више и праведнијих друштвених медијских компанија као одговор на дискриминацију, коју, како је рекао, као републиканац осећа из компаније "Твитер".

Трамп је, такође, поздравио учешће америчких посланика, који су позвали извршне власти из неколико технолошких компанија да сведоче у вези са разним скандалима.

"Не чуди што Конгрес жели да учествује - и треба", написао је он на Твитеру.

Трамп има један од најпраћенијих налога на Твитеру, са готово 60 милиона пратилаца, али је он више пута критиковао ту компанију и њене конкуренте у друштвеним медијима за оно што је назвао пристрасност против конзервативаца.

Председник САД је оптужио "Твитер" и друге технолошке компаније да ограничавају видљивост истакнутих републиканаца у САД, али није доставио доказе који би поткрепили ту тврдњу.

Компанија "Твитер" је саопштила да је посвећена слободи изражавања и редуковања случајне пристрасности у њеним алгоритмима.

Извршни директор компаније "Твитер" Џек Дорси такође је рекао да нема статистички значајне разлике између учесталости гледања твитова демократа и републиканаца.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 24. апр 2019, 15:52) - anonymous [нерегистровани]

Ameri

Ovi Ameri baš znaju da me nasmeju.