Историјски сусрет у Владивостоку – Путин и Ким очи у очи 25. априла

Руски председник Владимир Путин састаће се са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном у Владивостоку 25. априла, а дан касније са кинеским председником Си Ђинпингом у Пекингу, саоштио је саветник у Кремљу Јуриј Ушаков.

 

У фокусу разговора Владимира Путина и Ким Џонг Уна биће "мирно решавање нуклеарног проблема на Корејском полуострву", рекао је Јуриј Ушаков, пренела је агенција Тас.

Медији су раније пренели да се Владивосток припрема да угости Кима и Путина.

У том руском граду на далеком истоку примећени су, како пишу медији, припадници севернокорејског обезбеђења и протокола како раде последње припреме.

Спекулише се да ће Ким вероватно стићи возом у Владивосток, а за путовање пругом дуго 1.200 километара биће му потребно 20 сати.

Заставе две земље окачене су на главним саобраћајницама дуж којих ће делегације проћи, као и на руском Далекоисточном федералном универзитету, где је могуће да ће се одржати састанак, пренела је агенција Јонхап.

Медији су приметили црни "мајбах", Кимов ексклузивни аутомобил, и "мерцедес С класе".

Како се наводи, аутомобили су допремљени авионом из Северне Кореје.

У Владивосток је стигла и Кимова сестра, Ким Јо Џонг, и други званичници.

У Пекингу на другом форуму "Појас и пут", који се одржава од 25. до 27. априла, учествоваће више од 40 шефова држава и влада, међу њима и Путин.

број коментара 0 Пошаљи коментар