Трагедија данског милијардера

Милијардер који живи скромно, обожава своју породицу и страствено је посвећен очувању природе – то су речи којима су светски медији до пре два дана описивали данског модног тајкуна Андерса Холха Повлсена. Међутим, после низа бомбашких напада на Шри Ланки, сва прича о њему своди се само на једну трагичну чињеницу – међу више од 300 жртава безумног насиља јесте и његово троје деце.

Андерс Холх Повлсен је најбогатији Данац, чија имовина је вредна 7,9 милијарди долара. Наследник је данске модне компаније "Бестселер", међу чијим брендовима су и "Веро Мода" и "Џек енд Џоунс". Поред тога, највећи је деоничар модне интернет трговине "Асос". После куповине низа имања на северу британског острва, постао је највећи земљопоседник у Шкотској.

И, оно што је најважнија ставка његове биографије – отац је четворо деце. Троје је, нажалост, изгубило живот у безумном насиљу које је на Ускршњу недељу задесило Шри Ланку.

То је потврдио и представник за медије његове компаније, али није саопштио више информација. Затражено је, како и приличи, да се поштује приватност породице.

За разлику од многих милијардера, дански модни тајкун и његова супруга нису се разметали својим богатством. На друштвеним мрежама готово да нема детаља из њиховог приватног живота. Укратко, за тако имућне људе, живели су веома скромно.

Сада су се, стицајем трагичних околности, нашли у центру пажње на глобалном нивоу.

Како наводе британски медији, Повлсен и његова супруга желели су да њихове три ћерке и син – Алма, Астрид, Агнес и Алфред – имају нормално детињство.

Деца су ишла у државне школе, сви заједно су се возили у старом олупаном "фолксвагену" и делили страст за очување животне средине.

Међу ретким фотографијама Повлсенове деце су оне са Инстаграм налога најстарије ћерке, Алме. Међутим, и ту је свега тридесетак снимака.

Три дана пре трагедије, Алма је поставила фотографију са сестром и братом забележену током одмора на Шри Ланки.

А само неколико дана пре него што су деца убијена, дански милијардер и његова супруга Ане Сторм Педерсен обелоданили су планове да им предају својих 12 имања у Шкотској.

У отвореном писму саопштили су да ће, заједно са имањима, деци у аманет оставити и пројекат "декултивизације".

Наиме, намера им је била да готово 90.000 хектара величанственог шкотског пејсажа врате у изворно стање или, просто речено, да га пусте да "подивља".

Заједнички подухват породице Повлсен назван је "Вајлдленд" – "Дивља земља".

Али све то је било пре.

Данас, два дана после бомбашких напада на Шри Ланки, још се не зна које од Повлсенове деце је успело да преживи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво