Напади у Шри Ланки освета за Нови Зеланд

Званичници су саопштили да напади на цркве и хотеле у Шри Ланки представљају освету за скорашњи напад на џамију у Новом Зеланду. Верује се да су за нападе одговорне две локалне исламистичке групе. У оквиру страге ухапшен један Сиријац.

"Истрагом је откривено да су напади освета за дешавања на Новом Зеланду", рекао је министар одбране Руван Вијевардене у парламенту.  

У међувремену полиција Шри Ланке испитује једног Сиријца због напада на цркве и хотеле током Ускрса, рекли су извори из Владе агенцији Ројтерс.

"Полиција је привела држављанина Сирије због испитивања", рекао је један од извора што су потврдили и други извори упућени у истрагу.

У Шри Ланки је Дан националне жалости док породице сахрањују страдале. Број жртава наставља да расте. Нови биланс погинулих је 310 а повређено је 500 људи. 

Ванредно стање уведено је у целој земљи.

Амерички Стејт департмент упозорава да "терористичке групе" планирају нове нападе на богомоље и друга јавна места. Безбедносне мере су на највишем нивоу.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 23. апр 2019, 12:44) - anonymous [нерегистровани]

I šta sad

Šri Lanka osveta za N.Zeland....hoćemo li se vrteti u začaranom krugu, ja tebi ti meni i tako dok se planeta ne uništi...

(уторак, 23. апр 2019, 09:40) - Воронцов [нерегистровани]

Зликовци се разишли по целом свету

Чињење злочина научили су у Сирији током вођења рата против легитимне власти Сирије, а онда се тако обучени разишли по свету да чине нове злочине.