Порошенко и Зеленски, оптужбе пред други круг

На Олимпијском стадиону у Кијеву одржана је председничка дебата на којој су Петро Порошенко и његов противкандидат Володомир Зеленски, уочи избора у недељу, изнели своје програме, али и разменили низ увреда и оптужби.

Порошенко и Зеленски су се руковали пре почетка дебата на Олимпијском стадиону.  

Зеленски је изјавио да се кандидује за председника како би разбио систем који је успоставио садашњи председник Петар Порошенко.

"Ја сам само човек, једноставан човек, који је дошао да разбије овај систем", истакао је у уводној речи Зеленски. Обраћајући се Порошенку, рекао је да је резултат његових грешака и обећања. 

Зеленски је подсетио да је гласао за Порошенка на изборима 2014. године. "Ствар је у томе што сам подржао Порошенка, али сам погрешио. Погрешили смо. Искрено ћу вам рећи, како бисмо могли знати да ће његов нови живот "значити наше" преживљавање", рекао је кандидат.

Зеленски је запитао Порошенка како то да најсиромашнију земљу у Европи предводи најбогатији председник. 

Порошенко је оптужио свог противника за слабост и немогућност да води земљу током председничких дебата.

Украјински народ има право да зна шта планира да уради председнички кандидат ако земља буде у рату, како да победи непријатеља, рекао је Порошенко.  

Такође је оптужио Зеленског да је неискусан, истичући да сам председник мора да води земљу, а не његови помоћници и саветници. 

Зеленски је рекао да Порошенко није његов противник, већ његова казна.

"Питате ме о рату. Тренутно смо у рату. А ви, као врховни командант, морате да одговорите зашто рат још није готов", каже Зеленски.

На крају дебате, Зеленски и Порошенко су стали један поред другог и отпевали националну химну. 

Други круг председничких избора у Украјини одржава се 21. априла. У првом кругу Зеленски је освојио 30 одсто, а Порошенко 15,9 одсто гласова. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво