Влада Малија поднела оставку после масакра

Премијер Малија Сумелу Бубеј Маига и цела влада поднели су оставку у четвртак, четири недеље после масакра етничке групе над око 160 пастира народа Фула.

Председник прихвата оставку премијера и чланова владе, саопштено је из канцеларије председника Ибрахима Боубакара Кеите.

Посланици су у среду разматрали изгласавање неповерења влади због масакра и неуспешног разоружавања паравојних група.

За убиства 23. марта у селима Огосагу и Велингара, где су настањени пастири Фулани, осумњичени су ловци из ривалске заједнице Догон.

Масакр је уследио недељу дана након напада џихадиста на војну пошту када је убијено најмање 23 малијска војника. Одговорност је преузела чланица Ал Каиде у чијим редовима су Фулани.

Малијске власти ухапсиле су пет особа за које се сумња да су учествовале у масакру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи