Трамп поручио демократама: Гејм овер

Амерички државни тужилац Вилијем Бар стао је у жестоку одбрану председника Доналда Трампа пре објављивања извештаја Роберта Милера о улози Русије у председничким изборима у САД 2016. године. Бар је, међутим, открио да извештаj детаљно описује десет епизода потенцијалне опструкције правде од стране америчког председника, преноси Ројтерс.

Вилијем Бар је један од људи који су видели Милеров извештај пре објављивања.

Бар је нагласио да Милер није закључио да је дошло до договора између Трамповог предизборног штаба и Москве.

Mилер у извештају није ослободио Трампа оптужби да је опструисао правду, покушавајући да утиче на ометање истраге Русије, навео је амерички државни тужилац.

Постоји десет епизода у које је Трамп укључен, додао је Бар и навео да "се расправља о могућим правним теоријама за повезивање тих акција са покушајима опструкције".

Вилијем Бар је на конференцији за новинаре рекао да није утврдио да је Трамп извршио опструкцију правде.

"Руска влада је покушала да се умеша у наш изборни процес, али захваљујући истрази специјалног истражитеља, сада знамо да руски оперативци нису имали сарадњу са Трампом или његовим штабом", нагласио је Бар.

Изгледи да ће Представнички дом предвођен Демократском странком започети процес опозива председника Трампа, смањили су се са објављивањем Милеровог извештаја крајем марта, наводи Ројтерс.

"Председник Трамп се суочио са ситуацијом без преседана. Када је ступио на дужност и настојао да извршава своје дужности као председник, федерални агенти и тужиоци испитивали су његово понашање, пре и после ступања на дужност", истакао је Бар.

Неколико тренутака после Барове конференције, Доналд Трамп се фотографијом и текстом обратио на Твитеру.

"Без дослуха, без опструкције, за хејтере и радикалне леве Демократе - игра је готова", написао је Трамп.

Амерички државни тужилац рекао је да су Трампови адвокати добили прилику да прочитају коначну верзију редигованог извештаја пре него што је он јавно објављен.

То ће, наводи Ројтерс, сигурно разбеснети чланове Демократске странке у Конгресу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво