Испитани радници из Нотр Дама

У оквиру истраге о пожару у катедрали Нотр Дам испитани су радници који су били ангажовани на рестаурацији цркве. Истовремено, држава је покренула донаторску акцију за обнову катедрале, а током дана је сакупљено већ 700 милиона евра. Стручњаци предвиђају да би обнова могла да потраје 10 до 15 година.

Имајући у виду да је пожар букнуо код скела на крову где је вршена рестаурација сумња у несрећни случај је главни правац истраге.

Државни тужилац за град Париз данас је саопштио да ништа не указује на то да се ради о намерном подметању и да је по свој прилици реч о нехату.

На обнови Богородичине цркве било је ангажовано пет предузећа од којих је у овој фази једно било задужено за постављање скела одакле је кренула ватра.

Власник тог предузећа данас је видно узбуђен изашао пред телевизијске камере и нагласио да нико од његових 12 запослених радника није био на лицу места у тренутку избијања ватре.

Истакао је, такође, да су претходно испоштоване све безбедносне процедуре.

Према првим налазима истраге, последњи радници су отишли у 17.30, док је ватра први пут примећена у 18.20 часова.

Запослени су одмах испитани још током ноћи, а инспектори су желели да сазнају и најмањи детаљ који би могао да помогне у истрази о кретању и активностима радника пре него што су отишли.

Судска полиција у Паризу је ангажовала чак 50 истражитеља који раде на овом случају.

Чим је јутрос пожар угашен цела Француска се одмах окренула обнови. Држава је покренула донаторску акцију, а током дана је сакупљено већ 700 милиона евра.

Стручњаци предвиђају да би обнова могла да потраје 10 до 15 година.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи