Трамп: Послаћемо илегалне мигранте у "градове уточишта"

Амерички председник Доналд Трамп објавио је на Твитеру да почиње да се примењује његов предлог да се илегални мигранти пошаљу у такозване "градове уточишта".

"Илегални мигранти који више не могу да се по закону налазе у притвору биће, према министарству унутрашње безбедности, предати 'градовима и државама уточиштима'", навео је Доналд Трамп на Твитеру.

Трамп је, такође, навео да Конгрес мора да поправи законе и рупе у закону.

Нејасно је да ли министарство унутрашње безбедности предузима било какве кораке да се спроведе спорни план, преноси Тајм.

Претходно су адвокати у Белој кући поручили да је та идеја неизводљива и да представља злоупотребу средстава, будући да америчка Управа за имиграције и царине има проблема са новцем.

Бела кућа и министарство унутрашње безбедности током дана нису били доступни за коментаре.

Портпаролка Беле куће Сара Сандерс раније је изјавила да је та идеја само једна од разматраних опција, признајући да су из министарства неколико пута одбацили тај предлог.

Истовремено, демократе у Конгресу су затражиле од званичника Беле куће и агенцијских службеника да изнесу интерне документе о предлогу администрације да се затворени мигранти шаљу у "градове уточишта" – градове и округе који не сарађују са федералним службама за имиграцију и који су углавном демократска упоришта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво