Нереди у Данској, лидер десничарске странке бацао Куран

Данска полиција привела је 23 особе због нереда који су избили након што је Расмус Палудан, адвокат који пропагира право слободе говора на демонстрацијама широм Данске, неколико пута бацио исламску свету књигу у ваздух у имигрантском кварту у Копенхагену, преноси "Ројтерс".

Полиција у Копенхагену саопштила је да су притворени осумњичени и да стоје иза десетина паљења аутомобила и контејнера за смеће, углавном у Ноеребру, имигрантском кварту у данској престоници.

Немири су се проширили на неколико делова главног града након што је Расмус Палудан, оснивач антимигрантске странке "Чврст правац", одржао демонстрације и неколико пута бацио исламску свету књигу у ваздух, јавља Ројтерс.

Дански премијер Ларс Локе Расмусен назвао је Палуданов чин "бесмисленом провокацијом".

"Не слажем се са Палудановим бесмисленим провокацијама које немају никакву другу сврху осим ширења нејединства. Упознајте га са аргументима – не са насиљем", написао је премијер на Твитеру, преноси Ројтерс.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво